home

english
volg ons op Facebookvolg ons op Twittervolg ons op Pinterest
milk-paint-L

Abbondanza milk paint

Milk Paint is een authentieke verf op basis van melkeiwit, kalk, klei en natuurlijke pigmenten. Abbondanza Milk Paint is gebaseerd op oude melkverf recepten die eeuwenlang in gebruik waren. Abbondanza Milk Paint bevat dan ook uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is 100% biologisch afbreekbaar, geurvrij en bevat geen oplosmiddelen, conserveermiddelen of andere hulpstoffen.

Toepassingen
Milk Paint is ideaal om een doorleefde ‘oude look’ te creëren op meubels, vloeren, muren, kasten, houtwerk, woonaccessoires, speelgoed, etc. De verf hecht zeer goed op poreuze oppervlakken zoals onbehandeld of geschuurd hout, steen, beton, etc. Gemengd met Abbondanza ‘Extra Bond’, kun je Milk Paint ook aanbrengen op niet poreuze, gladde oppervlakken, zoals oude verf- of laklagen, aardewerk, tegels, glas of email.

Hoe werkt Milk Paint
Abbondanza Milk Paint wordt geleverd in poedervorm in een hersluitbare verpakking.
Het enige wat je hoeft te doen is 1 deel poeder te mengen met ongeveer 1 deel water. Simpeler kan bijna niet. Echt: als je chocolademelk kunt maken, kun je ook Milk Paint maken!

milk paint mengen

Aanbrengen
Je kunt Milk Paint aanbrengen met een kwast, roller of zelfs verfspuit. Kies een platte spalter of een kwast voor watergedragen verf.

Brocant effect & Chippy look
Milk Paint leent zich heel goed voor allerlei decoratieve verftechnieken die ook voor krijtverf worden gebruikt. Zo kun je de Milk Paint doorschuren, craqueleren, of patineren met antiekwas, kalkwas of andere kleurwassen. Door op gladde (geverfde of gelakte) oppervlakken bewust géén Extra Bond toe te voegen aan je verfmengsel, creëer je een willekeurig bladderend effect - oftewel een ‘chippy look’.

Kleuren
Door het zorgvuldig mengen van de oorspronkelijke natuurlijke pigmenten hebben wij een lijn van prachtige tinten gecreëerd die je meubels of accessoires als vanzelf een doorleefde en authentieke look geven. Door de samenstelling van de verf, het ontbreken van chemische toevoegingen en het gebruik van poederpigmenten, zijn de kleuren diep en levendig en nooit saai.

milk-paint-R